Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
17
jun.
2021
Na terenu zbrali skoraj 26 ton nevarnih odpadkov
V pomladni akciji zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v 12 občinah na Celjskem je bilo na varno spravljenih skoraj 26 ton odpadkov. V družbi Simbio smo uspešno zaključili s pomladno akcijo zbiranja nevarnih odpadkov in električne ter elektronske opreme iz gospodinjstev, ki je potekala med 3. majem in 3. junijem.

Skupaj je bilo v premični zbiralnici zbrano 25.900 kg nevarnih odpadkov. Med njimi je bilo največ odpadnega motornega olja (4170 kg) ter premazov, črnil, lepil in smole (3187 kg). Veliko je bilo tudi zavržene električne in elektronske opreme (2872 kg), embalaže, ki vsebuje nevarne snovi (2640 kg), ter ekranov in monitorjev (2620 kg).

Pravilno odlaganje nevarnih odpadkov je ključnega pomena za čistejše in zdravo okolje, zato se družba Simbio vsem sodelujočim iskreno zahvaljuje za zelo dober odziv.

Samo v zadnjih šestih letih so občani v svojih gospodinjstev ločeno zbrali in nato prinesli do premične zbiralnice kar 253 ton nevarnih odpadkov, se pravi odpadkov, ki vsebujejo večje koncentracije okolju nevarnih snovi in so težko razgradljivi.

Naslednja akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev bo septembra. Sicer pa lahko občani občin, kjer zbira odpadke Simbio, nevarne odpadke iz gospodinjstev oddajo v svojem najbližjem zbirnem centru za ravnanje z odpadki.

Preglednica: Količina zbranih nevarnih odpadkov v času pomladanske in jesenske akcije v zadnjih 6 letih družbe Simbio

 

w-video
Ostale novice
23
sep.
2021
Za vstop v zbirne centre potreben PCT
Skladno z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. V podjetje Simbio in zbirne centre v našem upravljanju lahko vstopite le z izpolnjevanjem pogoja PCT.
Več >>
02
sep.
2021
Jesenska akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev 2021
V ponedeljek, 6. septembra 2021, bo družba Simbio začela z jesensko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev s premično zbiralnico. Akcija, ki vam, občani, omogoča, da na priročen, brezplačen, predvsem pa ustrezen način poskrbite za oddajo nevarnih odpadkov, bo trajala do vključno sobote, 2. oktobra 2021.
Več >>
14
jul.
2021
Simbio svetuje - Kako odlagamo kartonsko embalažo?
Porast spletnega nakupovanja pomeni, da prejmemo več paketov kot kdaj koli prej. Kako se torej znebiti kartonskih škatel, da bodo zasedle čim manj prostora?
Več >>
06
jul.
2021
Odlaganje odpadkov izven zabojnikov je strogo prepovedano in kaznivo
Odlaganje odpadkov izven zabojnikov je prepovedano. Zadnje mesece opažamo številne nepravilnosti v zvezi z odlaganjem odpadkov v zabojnike na ekoloških otokih in tudi na drugih skupnih zbirnih mestih Poleg zabojnikov se nabirajo odpadki, ki spadajo v zbirni center oziroma je zanje treba naročiti kosovni odvoz, plastična embalaža, papir in karton so namesto v zabojnike odloženi poleg njih, po tleh se kopičijo razni odpadki …
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".