Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
02
nov.
2020
Nova podzemna zbiralnica v Celju in enoten znesek za storitev ravnanja z odpadki za uporabnike zbiralnic
Ta teden je na Gubčevi ulici v Celju zaživela že druga podzemna zbiralnica za odpadke v starem mestnem jedru. V sklopu eksperimentalne obnove Lilekove in Gubčeve ulice so bili v prostor umeščeni tudi podzemni zbiralniki za odpadke in tako iz različnih površin v starem mestnem jedru odstranjenih več kot 100 različnih klasičnih zabojnikov.

Stanovalci, ki imajo novo zbirno mesto za odpadke na Gubčevi, so bili o tem obveščeni prejšnji teden. Sicer pa jim bo prvi teden pri odlaganju in pravilnem razvrščanju odpadkov pomagal predstavnik Simbia.


Podzemni zabojniki zaenkrat še niso zaklenjeni. Uporabnik samo pristopi do podzemnice, stopi na stopalko, da se predal odpre, in vanj odloži vrečko z odpadki. V podzemne zabojnike lahko uporabniki odlagajo vse vrste odpadkov, kot so jih do sedaj v klasične zabojnike pred objekti in v zabojnike na ekoloških otokih.


Enotni zneski za podzemnice in njim podobne zbiralnice odpadkov


S 1. novembrom 2020 je družba za ravnanje z odpadki Simbio poenotila zneske na položnicah za stroške ravnanja z odpadki za tiste fizične osebe, ki odlagajo odpadke v podzemnice in t. i. nadzemnice – to so zbiralnice, ki se praznijo s podobno tehnologijo kot podzemnice. Mesečni strošek ravnanja z odpadki bo od 1. novembra 2020 tako znašal 4,96 EUR z DDV na osebo (cena vključuje tudi strošek ravnanja z biološkimi odpadki).


Kot je znano, je družba Simbio z Mestno občino Celje konec leta 2018 začela s pilotnim projektom umeščanja podzemnih in njim podobnih zbiralnic na območju mestnega jedra in nekaterih strnjenih naseljih. Umik številnih klasičnih zabojnikov je nedvomno doprinesel k lepšemu in bolj urejenemu videzu mesta ter sprostil prostor za druge namene (parkirišča, zelenice, kolesarnice …). Poleg enotnega urbanega videza je manj tudi širjenja neprijetnih vonjav in manj hrupa ob pobiranja odpadkov.


• Podzemne zbiralnice: Muzejski trg (oktober 2018) in Gubčeva ulica (oktober 2020)
• T. i. nadzemnice v Mestni občini Celje (julij 2020): Vojkova, Čopova, Ob železnici, Pod gabri in Ljubljanska
• T. i. nadzemnice v Občini Štore: Ulica Cvetke Jerin (junij 2019) in Cesta kozjanskega odreda (2020)

Trenutno je v izgradnji nova podzemna zbiralnica na Gregorčičevi v Celju (pri zdravstvenem domu) in v načrtu še ena na Stanetovi pri križišču z Miklošičevo.

w-video
Ostale novice
30
okt.
2020
Jesensko čiščenje kanalet
Kanalete so zelo pomembne pri odvodnjavanju padavinskih vod iz utrjenih površin, kot so v mestnih središčih. Zato jih Simbio pod visokim pritiskom vsako leto očišči različnih nečistoč, ki se naberejo v drobnih kanalih. Poleg kanalet te dni čistimo še podhode, park pred gledališčem in ploščad pred občino.
Več >>
23
okt.
2020
Zbirni centri bodo v soboto, 31. oktobra, zaprti
Obveščamo vas, da bodo vsi zbirni centri v našem upravljanju v soboto, 31. oktobra, zaprti zaradi praznika, dneva reformacije.
Več >>
19
okt.
2020
Med nevarnimi odpadki prevladovala odpadna motorna olja
Akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na terenu se je zaključila v četrtek, 15. oktobra. Glede na to, da je potekala samo v jeseni in ne tudi spomladi, je bilo pričakovano zbranih več odpadkov kot lani v enakem času, in to skoraj 5 ton, pa tudi strank je bilo nekoliko več (lani 1789, letos jeseni pa 1841).
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".