Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
25
avg.
2020
Od sredine septembra ponovno brezplačno zbiranje nevarnih odpadkov na terenu
V gospodinjstvih vsak dan nastajajo tudi odpadki, ki so nevarni in jih ne smemo odlagati v klasične zabojnike ali zlivati v odtoke. Vsi se soočamo z odpadnimi baterijami, olji, zdravili, kartušami, pokvarjenimi električnimi igračami in podobnimi odpadki. Ti odpadki sodijo na zbirne centre, dvakrat letno pa organiziramo tudi njihovo predajo na terenu s premično zbiralnico.

Tako se bo ekipa Simbia po spomladanskem ''koronapremoru'' podala na pot 14. septembra, s premično zbiralnico pa bo obiskala vse krajevne skupnosti v 12 občinah, kjer Simbio zbira komunalne odpadke. Urnik boste uporabniki prejeli skupaj z avgustovskimi položnicami, ki bodo v vaših nabiralnikih v začetku septembra. Da se boste lahko pravočasno pripravili, objavljamo urnik tudi tukaj.

Od telefona do zdravil 

V premično zbiralnico občani lahko prinesete nevarne odpadke iz gospodinjstev (na primer motorna in jedilna olja, akumulatorje in baterije, čistilna sredstva, barve, lake in topila, zdravila in pesticide) ter manjšo odpadno električno in elektronsko opremo do velikosti sesalca (kartuše/tonerje, monitorje in računalniške pripomočke, elektronske medije, male kuhinjske aparate, električna orodja, odslužene telefone, žarnice in plinske sijalke, merilci tlaka).
Nevarne odpadke prepoznamo po simbolih na embalaži, npr. na razpršilcu boste našli ikono eksplozivno, na drugih pa ikone, da so ljudem ali okolju nevarni, dražljivi, eksplozivni, strupeni, jedki ali vnetljivi.


Ti odpadki zahtevajo poseben način odstranitve, zato vam svetujemo, da jih po uporabi hranite na določenem mestu v gospodinjstvu in jih prinesete do zbirnega centra ali do premične zbiralnice v času akcije.

Zbiramo:

• onesnažena embalaža in embalaža pršil (prazna embalaža barv, lakov, lepil, pesticidov, olj, embalaža z ostanki barv, lakov, lepil, pesticidov, olj …),
• barve, laki, premazi,
• olja (motorna, jedilna olja ...),
• razredčila, topila,
• zdravila,
• baterije, akumulatorji (baterijski vložki, baterijski gumbi, avtomobilski akumulatorji),
• fitofarmacevtska sredstva (škropiva in druga zaščitna sredstva vseh vrst s področja vrtnarstva),
• kisline, lugi, belila, čistila, specialna čistila, lepila,
• živosrebrni termometri in drugi živosrebrni instrumenti,
• neonska svetila (cevi) in halogenska svetila

w-video
Ostale novice
18
sep.
2020
Obvestilo o ukrepih zaradi preprečevanja širjenja bolezni
Cenjene uporabnike vljudno prosimo, da zaradi naraščanja števila okuženih s Covidom-19 in preprečevanja širjenja koronavirusa skušajo prednostno urediti zadeve na enega izmed naslednjih načinov:
Več >>
10
avg.
2020
V soboto, 15. avgusta, bodo zbirni centri zaprti
V soboto, 15. avgusta 2020, bodo zbirni centri v našem upravljanju zaradi državnega praznika zaprti.
Več >>
20
jul.
2020
Jabolko navdiha tudi za Simbio
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 15. julija 2020 v Vili Podrožnik zaposlenim v dejavnosti komunalnega gospodarstva vročil repliko priznanja Jabolka navdiha. S tem se je zahvalil vsem v komunalni dejavnosti za požrtvovalno in nesebično delo v času, ko je zaradi spopadanja z epidemijo, življenje v državi zastalo. Podelitve sta se v imenu naše družbe Simbio udeležila Aleš Založnik in Darko Knez.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".