Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
17
jun.
2022
Učenci v akciji zbiranja odpadnega papirja zbrali 488 ton
Zaključuje se še eno šolsko leto in s tem tudi akcija zbiranja šolskega papirja, ki jo že več kot dve desetletji organizira družba Simbio. Učenci osnovnih in podružničnih osnovnih šol so zbrali skupaj 488 ton te dragocene surovine, kar je več kot lani (349 ton). Največ papirja na učenca je že 18-ič zapored zbrala Osnovna šola Hudinja.

Druga med OŠ je odlična Glazija in tretja Dobrna. Med podružničnimi pa se je na vrh uspelo prebiti šoli Kalobje, za njimi pa sta Socka na drugem mestu in Andraž nad Polzelo na tretjem. Skupaj je v iztekajočem se šolskem letu sodelovalo 22 OŠ in 10 POŠ.


Ker imajo šole različno število učencev, se za realno primerjavo uporabijo podatki o količini odpadnega papirja na učenca. To pomeni, da je osnovnošolec s Hudinje v povprečju zbral 238 kg (vsi skupaj 125 ton), učenec z Glazije 99,7 kg (skupaj vsi 21,7 tone) in z OŠ Dobrna 92,9 kg (skupaj 25,2 tone).


Vse pohvale si zaslužijo tudi podružnične osnovne šole. Prvouvrščeni učenci POŠ Kalobje so skupaj zbrali 5 ton, na učenca pa izjemnih 390 kg. Drugouvrščeni učenci s POŠ Socka so skupaj zbrali 7,2 tone (na učenca 206,9 kg) in tretjeuvrščeni s POŠ Andraž skupaj 2 toni in 91,8 kg/učenca. Podatki o rezultatih ostalih šol so v prilogi na naslednji strani.

Rekorderji že 18 let 


Je pa letošnji zaključek akcije nekaj posebnega, saj v zaslužen pokoj odhaja gonilna sila zbiranja odpadnega papirja na OŠ Hudinja Darja Heiligstein. Za njen izjemen prispevek k ločevanju odpadnega papirja se ji je danes javno zahvalil tudi direktor družbe Simbio mag. Marko Zidanšek. Samo v zadnjih 18 letih, odkar je OŠ Hudinja vsako leto neprekinjeno na prvem mestu, so učenci pod njenim mentorstvom zbrali skupaj 2489 ton odpadnega papirja ali povprečno 138 ton na leto. Povprečna količina na učenca znaša v zadnjih 18 letih na OŠ Hudinja 300 kg. Zbrani šolski papir osnovne šole Hudinje predstavlja četrtino zbranega papirja v sklopu akcije, kar je skoraj neverjetno ob dejstvu, da sodeluje od 20 do 30 šol.


»Zmagovalec na šoli je moj 4. a razred, za katerega bom zbirala papir tudi v prihodnje. Letos sem ga samo jaz prispevala 6 ton, eden izmed mojih učencev ''rekorderjev'' pa 3,5 tone. Sistem zbiranja je dobro vpeljan in prepričana sem, da bo šola Hudinja tudi pod mojo naslednico tako uspešno nadaljevala z osveščanjem mladih na področju ločevanja odpadkov,« je povedala Darja Heiligstein in se zahvalila družbi Simbio za odzivnost in dolgoletno korektno sodelovanje.


Direktor Marko Zidanšek se ji je prav tako zahvalil za njeno izjemno prizadevnost in sodelovanje ter ji zaželel vse dobro v tretjem življenjskem obdobju. Kot prvouvrščeni šoli ji je za nagrado izročil še bon v višini 200 EUR.

Ostale novice
21
jun.
2022
V soboto, 25. junija, bodo zbirni centri zaprti
Zaradi praznika - dneva državnosti bodo zbirni centri v našem upravljanju v soboto, 25. junija, ZAPRTI.
Več >>
14
jun.
2022
Družba Simbio prejela nagrado za izjemno uspešno poslovanje
Zbornica komunalnega gospodarstva Slovenije je v petek, 10. junija, na Celjskem sejmišču podelila nagrade in priznanja za največje podjetniške in osebne dosežke na področju komunalnih dejavnosti v Sloveniji za leto 2021. Med prejemniki nagrad je tudi naša družba Simbio, ki je prejela prestižno nagrado za izjemno uspešno poslovanje na področju komunalnega gospodarstva in 70 let delovanja na področju zbiranja odpadkov.
Več >>
31
maj.
2022
Največje srečanje komunalnih delavcev - Komunaliada 2022 v Celju
Celje bo med 10. in 11. junijem gostilo že 36. delovno in športno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva. Več kot 2700 zaposlenih iz 72 komunalnih podjetij se je prijavilo na komunalne igre, ki se lahko pohvalijo z eno najdaljših tradicij panožnih druženj v Sloveniji. Komunaliada bo tako že osmič potekala v knežjem mestu, kjer so moči pri organizaciji združila podjetja Simbio, Vodovod-kanalizacija, Energetika Celje, Zelenice in ZPO.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".