Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
30
mar.
2021
Zbirni centri so odprti
Ste se lotili spomladanskega čiščenja? Imate preveč zelenega reza, papirja, stekla ali lesa? Pripeljite viške ločeno zbranih odpadkov v vaš zbirni center in jih brezplačno predajte. Zbirni centri so odprti po običajnem obratovalnem ''poletnem'' času.

Pripeljete lahko vse odpadke iz gospodinjstev razen mešanih komunalnih odpadkov.

Zbirni center je namenjen izključno gospodinjstvom.

›› V zbirni center lahko oddate tiste odpadke, ki jih ne morete razvrstiti v zabojnike doma ali na ekoloških otokih:         
   - nevarni odpadki: zdravila, baterije, ostanki barv, kartuše, akumulatorji
   - ločeno zbrano steklo, papir in embalaža,
   - kosovni odpadki: vzmetnice, talne obloge, senčila, večji kovinski predmeti, pohištvo 
   - zeleni rez
   - odpadna električna in elektronska oprema: hladilniki, sesalniki, mešalniki, računalniki, televizorji, telefoni, ekrani, merilci tlaka  

›› V zbirni center lahko letno oddate tudi:
   - do 3 m3 gradbenih odpadkov, ki nastanejo pri manjših prenovah v gospodinjstvu
   - do 3 m3 gradbenih odpadkov, ki vsebujejo azbest (odpadki morajo biti zloženi na paleti in oviti v folijo) – prevzem je možen le v ZC Bukovžlak!
   - 4 avtomobilske gume

Če pripeljete odpadke, med katerimi so tudi gradbeni odpadki, mora biti lastnik prisoten in se izkazati z osebnim dokumentom!

 

NAROČITE ODVOZ NA DOM

Za kosovne odpadke oz. odpadke večjih dimenzij, kot so športna oprema, pohištvo, bela tehnika ipd., lahko enkrat na leto naročite tudi odvoz na dom (velja do 1 m3). Pišite na kosovni@simbio.si ali izpolnite naročilnico odvoza kosovnih odpadkov ali pokličite 03 425 64 00.

w-video
Ostale novice
14
apr.
2021
100.000 tulipanov ob 25. obletnici
Letos mineva 25 let od ustanovitve celjskih javnih podjetij Simbio, Vodovod-kanalizacija in Energetika Celje. Za to priložnost smo že lansko jesen posadili več kot 100.000 čebulic tulipanov, ki so že pokukali na plano in polepšali bivanje vsem prebivalcem in obiskovalcem Celja.
Več >>
07
apr.
2021
Za 11 evrov dobite tono prvovrstnega komposta, manjše količine brezplačno
Pomlad je tudi čas urejanje vrtov. Kompost 1. kakovostnega razreda lahko občani prejmejo tudi v zbirnem centru v Bukovžlaku. Do količine 1 m3 je na voljo brezplačno!
Več >>
29
mar.
2021
Namesto na velikonočni ponedeljek odvoz odpadkov že v soboto, 3. aprila!
Obveščamo vas, da bo zaradi praznika, velikonočnega ponedeljka, odvoz odpadkov potekal že v soboto, 3. aprila, namesto v ponedeljek, 5. aprila. Prosimo, da zabojnike z odpadki pripravite že v soboto kot sicer na redni dan odvoza.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".