Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme

Preklopi na eko - izberi e-račun!

E-oblika računa

Želite na vaš elektronski naslov prejemati e-obliko računa storitve (format PDF) namesto papirnate oblike po navadni pošti?

Da, želim, prejemati račun v elektronski obliki (PDF), saj so ti računi okolju prijazni.

Kaj morate storiti?
1. Izpolnite obrazec Vloga za izdajo e-oblike računa (Vloga e-oblika.pdf)

2. Podpisan obrazec pošljite na naš naslov: Simbio, Teharska c. 49, 3000 Celje.

  • E-oblika računa (PDF-oblika računa namesto tiskane oblike na papirju) je zaenkrat možna samo za uporabnike direktnih obremenitev (nekdanjih trajnikov).
  • E-obliko računa, ki jo boste prejemali na vaš elektronski naslov, lahko shranite v arhiv, jo natisnete ali samo ogledate.
  • E-oblika računa je na pogled enaka računu, ki bi ga prejemnik računa storitev dobil po navadni pošti; za pregledovanje e-oblike računa v PDF-ju je potrebna namestitev programa Adobe Acrobat Reader.

SPLOŠNI POGOJI ZA POSLOVANJE Z E-OBLIKO RAČUNA

 

E-račun

Tudi v podjetju Simbio, d.o.o., smo se odločili, da našim uporabnikom omogočimo enostavno elektronsko pošiljanje računov, prejemniku pa enostavno plačilo le-teh. E-račun prejmete v elektronski obliki v vašo spletno banko, poravnate pa ga brez prepisovanja številk in referenc.

Prednosti e-računa

  • Hitro: brez prepisovanja številk in referenc.
  • Pregledno: vodite lastno evidenco prejetih in plačanih računov.
  • Arhiv: plačani e-računi se določen čas shranjujejo v arhivu spletne banke.
  • Eko: e-računi so okolju prijazni, saj bodo sčasoma nadomestili klasične papirnate račune.
  • Racionalizacija: prihranite čas

Kako se prijavim?

Na prejemanje elektronskega računa se lahko naročite v vaši spletni banki (če še niste, registracijo opravite pri vaši banki).

1. Izbere se e-vloga na prejemanje e-računa,
2. Kot tip vloge se izbere Prijava,
3. Izpolnijo se podatki o prejemniku e-računa (Ime in priimek prejemnika, Številka računa prejemnika, Davčna številka prejemnika, Stalni naslov prejemnika, Poštna številka in kraj prejemnika, Kontaktna telefonska številka prejemnika, Kontaktni elektronski naslov prejemnika),
4. Nato se izpolnijo še podatki o izdajatelju e-računa, kjer nas poiščete na seznamu izdajateljev e-računa - ponavadi je možno iskanje po nazivu (SIMBIO, d.o.o.) ali davčni številki (SI54123135).
5. Pod referenco vpišite sklicno številka z zadnjega od nas prejetega računa – glej sliko spodaj

Ko boste to vlogo oddali, jo bomo od vaše banke prejeli in vas vključili kot prejemnika e-računa in boste naslednji račun dobili v svojo spletno banko.

 

eoblikaracuna.jpg

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".