Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme

Zgodovina

Komunalna dejavnost je bila v Celju do leta 1996 organizirana v enotno Komunalno podjetje s poslovnimi enotami: Vodovod, Ceste kanalizacija, Toplotna oskrba, Javne naprave, Plinarna, Pokopališka služba in Skupne službe. Po reorganizaciji leta 1996 so nastala tri javna komunalna podjetja lasti občine Celje: Vodovod - Kanalizacija, Energetika in Javne naprave. Organizaciji Ceste - kanalizacije in Celjski plini sta postali tržni.

  • 1948: Javni nasadi in javne naprave Celje - Vrtnarska dela, delo peric in čiščenje klozetnih jam
  • 1952: Mestna gospodarska ustanova Snaga Celje- Odvoz odpadkov iz središča mesta
  • 1953: Javne naprave Celje - Čiščenje ulic, odvoz fekalij, odvoz smeti, urejanje smetišča, vzdrževanje čistoče v javnih straniščih in na javnih prostorih, deratizacija, prodaja predmetov za čiščenje, uporaba v gospodarske namene toplovodnega kopališča Šlandrov trg 5, letno kopališče v mestnem parku, tržnica, shranjevalnica koles, javna tehtnica
  • 1960: Nakup prvega specialnega vozila za izpraznjevanje pločevinastih posod za odpadke
  • 1966: Podjetje upravlja s parkingom za čuvanje motornih vozil
  • 1970: V Celju je bil izdelan prvi kontejner
  • 1992: PE Javne naprave upravljanje parkirišč preda nazaj celjski občini
  • 1996: Javne naprave, javno podjetje, d.o.o.
  • 1997: Podjetje preda tržnico nazaj Vrtnarstvu Celje
  • 2008: Simbio, d.o.o. Javno podjetje Javne naprave se preimenuje v družbo za ravnanje z odpadki Simbio, d.o.o. (ki ima še vedno status javnega podjetja).


Preimenovanje Javnih naprav v Simbio

Ime podjetja po napravah v javni lasti je bilo zastarelo in ni ustrezalo sodobnemu javnemu podjetju za ravnanje z odpadki, usmerjenim v trajnostni ekološki razvoj, ki mu je zaupano tudi vodenje največjega okoljskega projekta v Sloveniji, RCERO Celje.
Poslanstvo podjetja je usmerjeno v prihodnost, v ohranjanje zdravega in čistega okolja. Ime Javne naprave in več desetletij stara grafična podoba nista komunicirala tega poslanstva tudi navzven, zato se je vodstvo podjetja odločilo za preimenovanje in oblikovanje nove celostne grafične podobe, ki bo odražala simbiozo z okoljem in gradila prepoznavnost na pozitivnih značilnostih podjetja, kot so ustvarjanje čistega okolja, učinkovita raba virov, uporaba sodobnih, okolju prijaznih tehnologij in posluh za potrebe odjemalcev storitev.

17. januarja 2008 je bil podan predlog za vpis spremembe v sodni register, glavno prelomnico pa je pomenila skupščina lastnikov družbe 20. februarja 2008, ki je sprejela predlagane spremembe imena javnega podjetja. Sledila je izvedba naročila male vrednosti za pripravo celostne grafične podobe podjetja Javne naprave z novim imenom, na katerem je bil kot najugodnejši ponudnik izbrano celjsko podjetje Agencija S2000. 31. marca 2008 je bil sprejet sklep Okrožnega sodišča v Celju o vpisu spremembe, tako da smo o preimenovanju družbe lahko začeli obveščati javnost in začeli z izdelavo posameznih elementov nove celostne grafične podobe.

Verjamemo, da je celostna grafična podoba pomembno orodje, s katero dosegamo prepoznavnost in izražamo našo identiteto, vizijo in strategijo. In prepričani smo, da z novim imenom in podobo uspešno pripovedujemo, kdo smo, kam gremo in kakšni želimo biti.

 

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".