Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme

Ekološki otok

 

Zbiralnice za ločeno zbiranje stekla in papirja

Ekološki otok ali zbiralnica za ločeno zbiranje odpadkov je prostor v naselju, kjer se ločeno zbirajo tisti odpadki iz gospodinjstev, ki so primerni za obdelavo in ponovno uporabo.

Na ekološkem otoku stojita dva zabojnika: eden za steklo ter drug za papir in karton. Zabojniki so različnih velikosti, in sicer 1100- in 1800-litrski. Za lažje ločevanje so zabojniki različnih barv oziroma imajo različne barve pokrovov: bela barva je za steklo in rdeča za papir.

Prvi ekološki otok je Simbio postavil leta 1996 na Otoku v Celju, namenjen pa je bil zbiranju odpadnega papirja. V vseh občinah, v katerih Simbio skrbi za odvoz odpadkov, je ekoloških otokov več kot 750.

V primeru, da je kateri izmed zabojnikov na ekološkem otoku poln, ga lahko pridemo spraznit, še pred rednim odvozom. Pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 16 16.

Odpadna plastična in kovinska embalaža se zbira v rumenem zabojniku po sistemu od vrat do vrat, tako kot mešani komunalni in biološki odpadki. 

ekoloski_otok_dva_zabojnika-1.jpg

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".