Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
19
apr.
2021
Pripravite nevarne odpadke! Po praznikih se začenja akcija Nevarno na varno
3. maja začenjamo s spomladansko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev Nevarno na varno. Na pot se podaja premična zbiralnica za zbiranje nevarnih odpadkov z ekipo. Kdaj pride do vas, preverite iz razporeda.

Vsa gospodinjstva ste razpored dobila tudi po navadni in e-pošti skupaj z marčevskimi položnicami. Akcija se začenja na območju občine Šentjur (v Loki pri Žusmu), od tam pa se bo selila v vse občine, kjer odvaža odpadke Simbio. Premična zbiralnica za nevarne odpadke bo še zadnjič pred jesenjo sprejemala nevarne odpadke 3. junija v Gotovljah, nato pa se bo na teren vrnila spet jeseni.Gotovo imate tudi vi doma lak za nohte, ki mu je potekel rok trajanja, ali sprej za lase, stara zdravila, baterijske vložke, ostanke barve in lakov ter njihovo embalažo. Morda imate prazne kartuše ali se vam je pokvaril tiskalnik, pametna ura, termometer, varčne sijalke … Vse to in še: injekcije, jedilna in motorna olja, akumulatorje, prenosnike … lahko prinesete ali pripeljete do premične zbiralnice, kjer bo prijazna strokovna ekipa vaše nevarne odpadke dala na varno.

V pomoč pri tem, ali je odpadek nevaren ali ne, so tudi simboli za nevarne odpadke (oksidativno, eksplozivno, okolju nevarno, strupeno ...).

Posebej obveščamo stanovalce Slanc, da zaradi gradbenih del letos na tej lokaciji ne bo premične zbiralnice, zato vse stanovalce vljudno naprošamo, da prinesejo nevarne odpadke v Zbirni center Bukovžlak. 

 

 

w-video
Ostale novice
14
jul.
2021
Simbio svetuje - Kako odlagamo kartonsko embalažo?
Porast spletnega nakupovanja pomeni, da prejmemo več paketov kot kdaj koli prej. Kako se torej znebiti kartonskih škatel, da bodo zasedle čim manj prostora?
Več >>
06
jul.
2021
Odlaganje odpadkov izven zabojnikov je strogo prepovedano in kaznivo
Odlaganje odpadkov izven zabojnikov je prepovedano. Zadnje mesece opažamo številne nepravilnosti v zvezi z odlaganjem odpadkov v zabojnike na ekoloških otokih in tudi na drugih skupnih zbirnih mestih Poleg zabojnikov se nabirajo odpadki, ki spadajo v zbirni center oziroma je zanje treba naročiti kosovni odvoz, plastična embalaža, papir in karton so namesto v zabojnike odloženi poleg njih, po tleh se kopičijo razni odpadki …
Več >>
17
jun.
2021
Na terenu zbrali skoraj 26 ton nevarnih odpadkov
V pomladni akciji zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v 12 občinah na Celjskem je bilo na varno spravljenih skoraj 26 ton odpadkov. V družbi Simbio smo uspešno zaključili s pomladno akcijo zbiranja nevarnih odpadkov in električne ter elektronske opreme iz gospodinjstev, ki je potekala med 3. majem in 3. junijem.
Več >>
11
jun.
2021
Šolarji rešili 9500 dreves
Tudi letošnja zbiralna akcija odpadnega papirja je potekala v nekoliko drugačnih okoliščinah, a so šolarji na Celjskem znova dokazali, da zmorejo in da jim je mar za naš planet. V tokratni akciji je bilo zbrano 564 ton odpadnega papirja, kar je celo 33 ton več kot v preteklem šolskem letu.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".