Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme

RCERO II. - MBO

Republika Slovenija je leta 2001 sprejela Odredbo o ravnanju z ločeno zbranimi frakcijami pri opravljanju javne službe glede ravnanja s komunalnimi odpadki (Ur. l. RS, št. 21/2001). Odredba predvideva izvajanje ločenega zbiranja določenih vrst odpadkov. 

Ne glede na učinkovitost ločenega zbiranja odpadkov še vedno ostaja precejšen del komunalnih odpadkov, ki se ne zberejo ločeno. Imenujemo jih »preostanek mešanih komunalnih odpadkov« ali PMKO. Te odpadke lahko, preden jih odložimo na odlagališču, predhodno obdelamo in tako izločimo del, ki je primeren za sežig v toplarni. Na ta način dosežemo, da se na odlagališče odloži le biološko neaktiven del odpadkov. 

Podprojekt Mehansko biološka obdelava komunalnih odpadkov (MBO) je del širšega projekta »Center za ravnanje z odpadki Celje, II. faza - Mehansko biološka in termična obdelava komunalnih odpadkov«. Le-ta pa je sestavni del projekta celovitega urejanja ravnanja z odpadki v 24 občinah Savinjske regije Regionalni center za ravnanje z odpadki Celje (R-CERO Celje). 

Cilj investicije v mehansko biološko obdelavo odpadkov je zmanjšati količine odloženih odpadkov na deponiji v Bukovžlaku in s tem prispevati k varovanju okolja. 

rcero_ii_mbo.jpg

Projekt delno financira Evropska unija
Projekt delno financira Republika Slovenija
Ta projekt prispeva k zmanjševanju ekonomskih in socialnih razlik med državljani Evropske unije

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".