Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme

Vprašanja

  1. Kdaj lahko pričakujemo neposredne pogovore s podjetji o sežigu lahkih odpadkov? V našem primeru gre za sežig rezancev samolepilnih laminatov - material za etikete?
  Naprava za termično obdelavo odpadkov je projektirana in zgrajena za obdelavo lahke frakcije mehansko in biološko obdelanih komunalnih odpadkov s kl. št. 191210 in blata iz centralne čistilne naprave s kl. št. 190805. V kolikor naveden odpadek lahko uvrstite v kategorijo komunalnega odpadka in ga je na napravah možno obdelati, ni zadržka za termično obdelavo. Potrebne podatke o možnosti obdelave in ostale podrobnosti vam lahko posredujejo v podjetju Simbio.

  2. Koliko kWh elektrike na leto lahko proizvede toplarna?
  Inštalirana električna moč generatorja je 2 MW. Predvideno je obratovanje 8000 ur. Dejanska količina proizvedene električne energije bo odstopala od navedene, ker je proizvodnja odvisna od rednih dobav odpadkov, nihanja kalorične vrednosti odpadkov, nepredvidenih zastojev in tako dalje. Okvirna vrednost bo znana po zaključku poskusnega obratovanja.


  Projekt delno financira Evropska unija
  Projekt delno financira Republika Slovenija
  Ta projekt prispeva k zmanjševanju ekonomskih in socialnih razlik med državljani Evropske unije

  Kontakt

  Kontakt:
  03 425 64 00
  03 425 64 12
  info@simbio.si

  Imate vprašanje?

  Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".