Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
31
maj.
2022
Največje srečanje komunalnih delavcev - Komunaliada 2022 v Celju
Celje bo med 10. in 11. junijem gostilo že 36. delovno in športno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva. Več kot 2700 zaposlenih iz 72 komunalnih podjetij se je prijavilo na komunalne igre, ki se lahko pohvalijo z eno najdaljših tradicij panožnih druženj v Sloveniji. Komunaliada bo tako že osmič potekala v knežjem mestu, kjer so moči pri organizaciji združila podjetja Simbio, Vodovod-kanalizacija, Energetika Celje, Zelenice in ZPO.

Glavnina dogajanja bo potekala v Športno-rekreacijskem centru Golovec in njegovi bližini. Srečanje se bo začelo v petek, 10. junija, ob 9.30 h s posvetom vodstvenih, vodilnih in strokovnih delavcev komunalnega gospodarstva v Mali kongresni dvorani Celjskega sejma. Po posvetu bo ob 11.45 h sledil svečan trenutek podelitve nagrad in priznanj Zbornice komunalnega gospodarstva za leto 2021 in ob 12.15 h otvoritev in voden ogled razstave komunalne opreme. Ogled razstave Celeia – mesto pod mestom bo ob 15.30 h, prvi dan komunaliade pa se bo zaključil z večerjo in kulturno-zabavnim programom.


V soboto, 11. junija, se bodo udeleženci po pozdravnem nagovoru ob 7.40 h razkropili na tekmovalna in delovna prizorišča ter se pomerili v štirih delovnih in sedemnajstih športnih disciplinah. Podelitev pokalov in priznanj najboljšim ter predaja praporja organizatorju iger prihodnje leto bo ob 16 h.


»To je svojevrsten fenomen«


»Celje se je v seznam gostiteljev komunaliade vpisalo že osmič, kar ni naključje. Komunalna dejavnost ima v našem mestu zelo pomembno vlogo pri varovanju okolja in zagotavljanju kakovostnih storitev za naše občane. Vsako leto komunalci dokazujemo, da nas usmerja pozitivna energija, da smo ponosni na svoje delo in da smo zmagovalci, ki vedno najdejo pot naprej. Od številnih panožnih srečanj v Sloveniji smo predstavniki komunalnega gospodarstva eni redkih, ki jim je uspelo ohraniti množičnost vsakoletnega srečanja, ki ohranja strokoven pridih in zdravo tekmovalnost. To je svojevrsten fenomen,« je izpostavil predsednik organizacijskega odbora srečanja komunalnih delavcev Slovenije mag. Marko Zidanšek.

Dodal je še, da nas je epidemija naučila, da stvari niso samoumevne in da bodo poskrbeli, da se bodo vsi udeleženci dobro počutili ter odšli iz Celja polni lepih vtisov in nepozabnih spominov.

 

O KOMUNALIADI – Srečanje delavcev komunalnega gospodarstva je bilo prvič organizirano v knežjem mestu leta 1983. Svoje moči so združili celjski komunalni delavci, ki so na Petričku organizirali t. i. dneve celjskih komunalnih delavcev, ter organizatorji avtorallyja, ki so se ga prav tako udeleževali celjski komunalni delavci in zaposleni na takratni občini. K sodelovanju so povabili še Komunalo Novo mesto in luč sveta so ugledale prve komunalne igre. Potekale so v Sončnem parku pri IV. Osnovni šoli Celje z razstavo pri nekdanjem hotelu Turška mačka. Vsako leto sicer potekajo v drugem kraju. Nazadnje so bile organizirane v Trebnjem leta 2019. 

 

Ostale novice
21
jun.
2022
V soboto, 25. junija, bodo zbirni centri zaprti
Zaradi praznika - dneva državnosti bodo zbirni centri v našem upravljanju v soboto, 25. junija, ZAPRTI.
Več >>
17
jun.
2022
Učenci v akciji zbiranja odpadnega papirja zbrali 488 ton
Zaključuje se še eno šolsko leto in s tem tudi akcija zbiranja šolskega papirja, ki jo že več kot dve desetletji organizira družba Simbio. Učenci osnovnih in podružničnih osnovnih šol so zbrali skupaj 488 ton te dragocene surovine, kar je več kot lani (349 ton). Največ papirja na učenca je že 18-ič zapored zbrala Osnovna šola Hudinja.
Več >>
14
jun.
2022
Družba Simbio prejela nagrado za izjemno uspešno poslovanje
Zbornica komunalnega gospodarstva Slovenije je v petek, 10. junija, na Celjskem sejmišču podelila nagrade in priznanja za največje podjetniške in osebne dosežke na področju komunalnih dejavnosti v Sloveniji za leto 2021. Med prejemniki nagrad je tudi naša družba Simbio, ki je prejela prestižno nagrado za izjemno uspešno poslovanje na področju komunalnega gospodarstva in 70 let delovanja na področju zbiranja odpadkov.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".