Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
07
okt.
2020
Varnostnik nadzira odlaganje odpadkov Pod gabri
V Simbiu v tem tednu izvajamo nadzor nad doslednim ločevanjem odpadkov in njihovim pravilnim odlaganjem na skupnih zbiralnicah za odpadke v ulici Pod gabri.

Na tem območju kot tudi še na nekaterih drugih območjih večstanovanjske gradnje v občini Celje je še vedno zaznati, da imetniki odpadkov v zabojnike za ločeno zbiranje frakcij pogosto prepuščajo odpadke, ki niso namenjeni tem odpadkom, prihaja pa tudi do nedovoljenega odlaganja kosovnih in ostalih odpadkov ob zabojnike.


Zaradi otežene identifikacije kršiteljev pri odlaganju odpadkov v odprte zbiralnice večstanovanjskih objektov smo se odločili za nadzor z varnostnikom, ki je na lokaciji prisoten 24 ur, pri nadzoru pa mu po potrebi pomaga tudi okoljski inšpektor.


Po Odloku o načinu opravljanja obveznih lokalnih gospodarskih javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki v Mestni občini Celje znaša globa za kršitelje 100 EUR (fizične osebe) in 400 EUR (pravne).


Občane želimo ponovno opozoriti, da dosledno ločujejo komunalne odpadke in jih prepuščajo v namenske zabojnike. Odlaganje odpadkov ob zabojnike je prepovedano. Tako odlaganje odpadkov omogoča brskanje živali po smeteh, nenadzorovan raztros odpadkov po okolju, smrad in kvari videz naselja.


Pravilno ravnanje z odpadki je obveza vsakega posameznika, živeti v zdravem okolju pa je pravica vsakega posameznika.

w-video
Ostale novice
23
okt.
2020
Zbirni centri bodo v soboto, 31. oktobra, zaprti
Obveščamo vas, da bodo vsi zbirni centri v našem upravljanju v soboto, 31. oktobra, zaprti zaradi praznika, dneva reformacije.
Več >>
19
okt.
2020
Med nevarnimi odpadki prevladovala odpadna motorna olja
Akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na terenu se je zaključila v četrtek, 15. oktobra. Glede na to, da je potekala samo v jeseni in ne tudi spomladi, je bilo pričakovano zbranih več odpadkov kot lani v enakem času, in to skoraj 5 ton, pa tudi strank je bilo nekoliko več (lani 1789, letos jeseni pa 1841).
Več >>
16
okt.
2020
NAGRADNA IGRA »Oddaj še delujoči aparat v kotiček za ponovno uporabo na Bukovžlaku«
Danes, 16. oktobra 2020, se je pričela nagradna igra »Oddaj še delujoči aparat v kotiček za ponovno uporabo na Bukovžlaku«. Sodelujejo lahko uporabniki storitev Simbio, glavna nagrada pa je plačilo mesečnih položnic za celo leto.
Več >>
09
okt.
2020
Obvestilo o zaprtju upravnih stavb za obiskovalce
Cenjene uporabnike obveščamo, da smo zaradi naraščanja števila okuženih s Covidom-19 do nadaljnjega zaprli vhod v upravno stavbo Simbia na Teharski in v Bukovžlaku, zato vstop ni možen.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".